Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesine Hoş Geldiniz.

Bilimden İlham alın.

Hızlı Bağlantılar

Tanıtım Videomuz:

Değerlerimiz:

  • Akademik özgürlüğe öncelik verme,

  • Etik değerlere bağlılık,

  • Cumhuriyet değerlerine bağlılık,

  •  Tarihine sahip çıkma,

  • Öğrenci merkezlilik,

  • Kentle bütünleşme,

  • Saydamlık, katılımcılık,

  • Çalışana ve öğrenciye güven duyma,

  • Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı,

  • Ülke sorunlarına / önceliklerine duyarlı.

ÖZEL HABER

Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa’yı Fakültemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. 

Bugün Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa’yı Fakültemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Necdet Ünüvar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Bakan Kamikawa, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerinin yürüttüğü Ankara Üniversitesi Japonya Kültürel Etkileşim Topluluğu (JKET) tarafından hazırlanan Soranbushi gösterisini izledi ve çeşitli kulüp faaliyetlerinden oluşan standları gezdi. Bakan daha sonra Shodo (kaligrafi) Kulübü üyelerinden gelen talep üzerine öğrencilerin hazırladığı kaligrafi kağılarına birer im yazdı. Sayın Bakan, Japon kültürü ve Japonya çalışmaları üzerine araştırmaların yürütüldüğü Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Japonya Dışişleri Bakanı Sayın Yoko Kamikawa’ya değerli ziyaretleri için en derin şükranlarımızı sunarız.

本日、トルコ共和国立アンカラ大学言語歴史地理学部にて、外務大臣上川氏を迎えるという栄誉にあずかることとなりました。歓迎式典は、ネジデット・ウニュヴァル学長の主催のもと行われ、会談の後、上川外務大臣には、日本語日本文学科の学生諸君によって運営されるアンカラ大学日本文化交流学生会有志によるソーラン節をご鑑賞いただき、また様々なクラブ活動の展示を視察いただきました。その後、書道部部員からの要望にもご対応いただき、書道部が準備した寄せ書きに、ご入筆いただきました。大臣には、日本文化、および日本学研究が行われている言語歴史地理学部訪問を大変喜ばしく思われるとのお言葉をいただきました。ここに、上川外務大臣の貴重なご訪問に深く感謝申し上げます。

1935'ten beriBir Cumhuriyet ÇınarıŞimdi #DTCF Keşfetme Zamanı!#Ankara ÜniversitesiSıraBende

Saygılarla #DTCF...Saygılarla #DTCF...

0
MEZUN
0
Öğrenci
0
Personel
0
Bölüm
0
Anabilim Dalı
0
Sanat Dalı

Rektörümüzden…

Sevgili Gençler, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan, akademik arenada öncü ve saygın Ankara Üniversitesinin geleceğiniz için çok doğru bir başlangıç olacağını bilmenizi istiyorum.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR

MİSYONUMUZ; Öğrenci odaklı, eğitim ve öğretimde başarılı, akademik alanda seçkin, yönetimde katılımcı, güvenilir bilgi üretiminde öncü, yaratıcılıktan yana, eleştirel düşünce ve bilimsel etik değerlere saygılı, kurumsal kimliğini sahiplenen ve bu değerleri sürdürülebilir kılmakta kararlı, ülkemizin ve dünyanın gündemindeki kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetleri yakından takip edebilecek donanıma sahip olma ilkelerini benimseyen Fakültemizin misyonu, bu ilkeleri ve kurumsal değerleri benimseyerek özümsemiş; çok yönlü ve eleştirel düşünebilen, bilimsel, sanatsal ve kültürel donanımlarıyla yurtiçi ve dışındaki akademik kurumlarda, kamuda, özel sektörde etik değerleri ön planda tutarak görev yapabilecek, özgüveni yüksek ve başarılı bireyler yetiştirmek kadar, kamuoyunun estetik ve kültürel değerlerini güçlendirmek ve düşünme gücüne katkıda bulunmak için evrensel boyutlarda düşünce ve bilgi üretmektir.

Eğitim ortak paydamız, evrensel bir deneyimdir.

VİZYONUMUZ; Bugün, bir yandan, 87 yıla yakın köklü sayılabilecek geçmişinin geleneksel bilimsel değerlerini ve reflekslerini korumak, diğer yandan da, akademi dünyasının hızla değişen koşullarına, rekabetçi bilim ortamına hızla uyum sağlamak ve rasyonel düşünce ile akademik reformlar üretmek zorunda olan Fakültemizin temel vizyonu; eğitimde, bilimsel araştırmada ve düşünce üretiminde akademik kadroları ve öğrencileriyle evrensel standartları yakalamış bir akademik kuruluş olmaktır.

Prof. Dr. Levent KAYAPINAR

Bruno F. J. Taut, DTCF Binası Mimarı

Ankara Üniversitesine ait bu fakülte 1.10.1935’te kurulmuş, Evkaf Apartmanı’nın bir bölümünde eğitime başlamıştı. İki yıl sonra inşa edilen fakülte binası döneminin görkemli yapılarındandır. Ana kütlesi bulvar boyunca yani kuzey-güney doğrultusunda uzanan yapı, bodrum üzerine yüksek bir zemin ve dörder katlı kütlelerin birleşmelerinden oluşmuştur. Bunlar,birbirine kaydırılarak eklenen iki yatay kütle ve uçlarda konferans salonları gibi büyük mekânlar içeren iki dikey bloktur. Zemin kat, köşeleri yuvarlatılmış girişi ve mermer döşemeli büyük holü ile üst katlardan farklı düzendedir. Buradan görkemli bir merdivenle üstteki dört kata çıkılmaktadır. Katlarda fakültenin çeşitli birimlerine ait sınıf ve idarî mekânlar uzun bir koridor boyunca dizilmişlerdir.

Yapının girişinin bulunduğu orta bölümü dışarı taşmaktadır. Üstte ise Atatürk’ün özdeyişinin harflerinin bulunduğu kısım hafif bir kavis yaparak yükseltilmiştir. Buradaki eş büyüklük ve aralıkta dizilmiş pencereler yan kanatlarda biçim ve boyut değiştirmiş, akslar pilasterlerle belirtilmiştir. Bodrum ve zemin kat rustik taş, orta bölüm düzgün kesme taş, yan kanatlar ise taş-tuğla karışımı bir örgü şekli ile kaplanmıştır. Yalnız ön cepheye bu kılıf verilmiştir. Arka ve yan cepheler sıvalıdır. Erken Osmanlı duvar örgü biçimlerinden olan taş ve tuğla sıraların değişmesinden oluşan duvar şeklinin yan kanatlarda ve batı yönünde uzanan kütlenin cadde yüzeyinde görülmesi veya giriş holü taşıyıcılarının kaplamalarında turkuaz renkli çini kullanımı, Taut’un Mimar Sinan’a ve Türk kültürüne duyduğu ilgi sonucu incelediği geleneksel mimarlıktan esinlenmesine bağlanabilir. Taut, bu almaşık duvar tekniğini kullanmasını, “Türk binalarına has olan şekil elemanlarından birkaçını binanın modernliği ile telif hususunda bir tecrübe”, şeklinde açıklamıştır.

Konkav kornişler, girişte tek kolonun taşıdığı koruyucu çatının kavisel bitirilişi ya da güney-batı köşesinde yükselen yarım kolon yapıya ait ilginç detaylar arasındadır. Korkuluk vb. demir aksamın tasarımı da yapının diğer ayrıntıları gibi Taut’un elinden çıkmadır. Egli’nin tasarımlarında olduğu gibi kübist estetiğe uymayan yapının Orta Avrupa geleneği ile Türk etkilerinin bir sentezi olduğu söylenebilir.

Kaynak: https://www.goethe.de/ins/tr/ank/prj/urs/geb/bil/phi/trindex.htm

Erasmus Hikayeleri

Size Yardımcı Olmak İçin Buradayız

Herhangi bir sorunuz veya geri bildiriminiz varsa, lütfen yandaki butonu kullanarak bize bir mesaj gönderin; size en yakın zamanda dönüş yapacağız. Tüm sorularınız gizlilik içinde ele alınacaktır.

Geleceğe Açılan Kapı: Dil ve  Tarih-Coğrafya Fakültesi

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, 19 Bölüm altında 76 Anabilim, 5 Bilim Dalı ve 2 Anasanat dalının faaliyet gösterdiği, 3’ü İngilizce olmak üzere 44 bağımsız lisans programı uygulayan büyük bir akademik yapıdır.

+9 0312 310 32 82-94 (13 Hat )

dtcf@humanity.ankara.edu.tr

Hacettepe Mh., 06110, Sıhhiye Kavşağı, 06430 

Altındağ/Ankara